Потребно:
-200 гр.чоколадо за готвење
-100 гр.путер или маргарин
-110 гр.шеќер
-3 јајца
-1 лажичка екстрат од ванила
-200 гр.меко брашно
-1 лажичка пециво
-30 гр. какао
-кристал шеќер
-шеќер во прав
Подготовка:
Чоколадото и путерот се топат на пареа. Се трга на страна , се додаваат останатите состојки , се меси тесто и се остава еден час во фрижидер да се стегни. Се прават топчиња со големина на орев и секое колаче се прпелка во кристал шеќер , па во шеќер во прав. Се редат во плех на хартија и се печат на 160 C околу 13 мин.
Мора да се сеуште меки кога ќе се извадат од рерна. Ако се препечат ќе бидат суви.
No comments:
Post a Comment