23 January, 2015

ВИНЧИНИ ТОРТА


Потребно:

-едно паковање Винчини темни кори за торта









-800 гр.кисела павлака со 20% м.м
-200 гр.шеќер во прав
-500 гр. Добро утро маргарин
-300 гр.мелени Штарк пишкоти
piskote
-4 кесички шлаг пена
-екстрат од ванила

Подготовка:

Маргаринот , шеќерот и павлаката се миксаат додека се изедначи смесата. Се додаваат мелените пишкоти , неколку капки екстрат ванила и убаво се меша. Шлагот се подготвува според упатството на кесичката. Корите прво се премакуваат со филот од пишкоти ,  а потоа со шлаг пена.  Одозгора се украсува со рендано чоколадо. Најдобро е тортата да одстои  во фрижидер неколку часови.







No comments:

Post a Comment