Потребно:
-200 гр. мелени бисквити
-200 гр. шеќер во прав
-200 гр. мелени ореви
-200 гр. маргарин
-200 гр. путер од кикири
-2 чоколада за готвење
Подготовка:
Бисквитите , шеќерот , оревите , маргаринот и путерот од кикири се мешаат и се месат со рака. Се прават топчиња со големина на орев и се оставаат во фрижидер да се стегнат. Чоколадата се топат на пареа со 2-3 лажици масло. Секое топче се боцка со чечкалица и се брцка во стопеното чоколадо, но не целосно, се остава на врвот бело капаче да личи на костен. Готовите костени се оставаат во фрижидер да се стегни чоколадото.
-200 гр. мелени бисквити
-200 гр. шеќер во прав
-200 гр. мелени ореви
-200 гр. маргарин
-200 гр. путер од кикири
-2 чоколада за готвење
Подготовка:
Бисквитите , шеќерот , оревите , маргаринот и путерот од кикири се мешаат и се месат со рака. Се прават топчиња со големина на орев и се оставаат во фрижидер да се стегнат. Чоколадата се топат на пареа со 2-3 лажици масло. Секое топче се боцка со чечкалица и се брцка во стопеното чоколадо, но не целосно, се остава на врвот бело капаче да личи на костен. Готовите костени се оставаат во фрижидер да се стегни чоколадото.
No comments:
Post a Comment