05 December, 2013

РЕСАНА ТОРТА





Потребно:


-1кг.ресани 









-200 мл.млеко
-250 гр. маргарин
-100 гр. сецкани ореви
-2 кесички шлаг крем од чоколадо
-100 гр. чоколадо за готвење



Подготовка:

Млекото и маргаринот се ставаат во сад на оган да се стопи маргаринот. Се трга на страна и се остава да олади. Ресаните се сецкаат на четвртинки, му де додава изладената смеса од маргарин и млеко, сецканите ореви и цврсто избиениот шлаг крем од чоколадо. Убаво се меша да се изедначи смесата и се обликува по желба..
Чоколадото се топи на пареа со малку млеко и маргарин, се премачкува тортата и се остава во фрижидер да се стегни.

No comments:

Post a Comment