20 November, 2013

ТОРТА "BLUE ANGEL"





Бисквит:

-10 белки
-10 лажици шеќер
-2 кесички прашак за пудинг од шумско овошје
-100 гр. сецкани ореви
-200 гр. чоколадо за готвење

Белките се миксаат со шеќерот во цврст снег , се додава прашакот за пудинг и се меша со дрвена лажица. Плехот од шпоретот се прекрива со хартија за печење и се посипува со сецканите ореви , а над нив се става предходно изматената смеса. Се печи на Т од 180 степени околу 20 мин.Кога бисквитот ќе олади се сечи надолжно на три ленти кои се премачкуваат со стопено чоколадо од страната на оревите.

Крем I :

-10 жолчки
-200 гр. шеќер во прав
-200 гр. маргарин
-80 гр. мелени плазма бисквити

Жолчките се миксаат со шеќерот на пареа  додека згуснат. Се оставаат да оладат и се додава маргаринот и мелените плазма бисквити.

Крем II :

-250 мл. слатка павлака изматена во цврст шлаг

Се филова : кора , жолт крем , шлаг и така сите кори. Одозгора се премачкува по желба  : шлаг крем или шлаг пена.




No comments:

Post a Comment