За бисквит
-5 белки
-300 гр. шеќер
-150 гр. сецкани ореви
-3 лажици брашно
-1 кесичка прашак за пециво
Белките се миксаат со шеќерот во цврст снег. Се додаваат оревите , брашното и пецивото и полека се меша со дрвена лажица. Се печи во правоаголна тава бр.40 обложена со мрсна хартија за печење на Т од 200 степени околу 15-20мин. Кората се сечи на две ленти.
За крем
-5 жолчки
-150 гр. шеќер
-2 кесички пудинг од ванила
-1 лажица густин
-екстрат од ванила
-800 мл. млеко
-150 гр.маргарин
-300 гр. сецкани банани
-200 гр. еурокрем
-2 кесички шлаг пена
Во сад на оган се ставаат 600 мл. млеко заедно со шеќерот да зовријат. Посебно се миксаат преостанатото млеко со жолчките, пудинзите, густинот и ванилата , се додаваат во млекото и се вари додека се згусни. Кремот се остава да олади , се соединува со маргаринот и се дели на два дела. Во едниот се додава еурокремот , а во другиот дел сецканите банани. Првата кора се премачкува со кремот со банани , а втората со кремот од еурокрем.
Целата торта се премачкува со шлаг пена.
-5 белки
-300 гр. шеќер
-150 гр. сецкани ореви
-3 лажици брашно
-1 кесичка прашак за пециво
Белките се миксаат со шеќерот во цврст снег. Се додаваат оревите , брашното и пецивото и полека се меша со дрвена лажица. Се печи во правоаголна тава бр.40 обложена со мрсна хартија за печење на Т од 200 степени околу 15-20мин. Кората се сечи на две ленти.
За крем
-5 жолчки
-150 гр. шеќер
-2 кесички пудинг од ванила
-1 лажица густин
-екстрат од ванила
-800 мл. млеко
-150 гр.маргарин
-300 гр. сецкани банани
-200 гр. еурокрем
-2 кесички шлаг пена
Во сад на оган се ставаат 600 мл. млеко заедно со шеќерот да зовријат. Посебно се миксаат преостанатото млеко со жолчките, пудинзите, густинот и ванилата , се додаваат во млекото и се вари додека се згусни. Кремот се остава да олади , се соединува со маргаринот и се дели на два дела. Во едниот се додава еурокремот , а во другиот дел сецканите банани. Првата кора се премачкува со кремот со банани , а втората со кремот од еурокрем.
Целата торта се премачкува со шлаг пена.
No comments:
Post a Comment